TARTELETT MED KARAMELLISERT LØK, ANSJOS
OG LAGRET CHEDDAR

Image Title

Perfekt som lunsj og til matboksen.

INGREDIENSER

0.5 pakke paideig, usøtet
2 stk. sølvløk
1.5 ss hvitvinseddik
0.25 ss honning
1 ss smør
3 ansjos
100 g revet cheddarost
0.5 egg
0.5 dl kremfløte
0.5 ss plukket fersk timian
salt og pepper

Matlaging

  • Skrell og kutt sølvløken i tynne skiver. Legg den i en kasserolle sammen med hvitvinseddik, honning, timian og smør. La surre på middels varme til løken er myk, væsken kokt inn og løken er gyllenbrun. Smak til med salt og pepper. 
     
  • Visp egg og kremfløte til en glatt konsistens. Bland den med løken og den revne osten. 
     
  • Kle en paiform med paideigen. Skjær kantene jevne. Fyll formen med løk og osterøren, legg på ansjosen og bak i ovn på 160 grader i 30 minutter til gyllenbrun farge.