Syltede sennepsfrø gir både sprøhet og syre til maten og passer utmerket i en potetsalat.
INGREDIENSER
250 g nypotet, godt vasket
250 varmrøkt laks
1 ss gule sennepsfrø
½ dl hvitvinseddik
0.5 dl sukker
0.5 ½ dl vann
0.5 fersk løk, tynt skåret
4 grønne asparges
4 små gule beter, kokte og skrelt
6 små reddiker med hvite tupper, godt skylt
1 ss finhakket gressløk
olivenolje til å marinere potetene med
hvitvinseddik til å marinere potetene med
salt og pepper
Matlaging
- Kok sennepsfrøene myke i hvitvinseddik, sukker og vann. Det tar ca. 20 minutter på lav varme. Spe med mer vann hvis det skulle koke tørt. Sil sennepsfrøene.
- Skjær av et par centimeter nederst på den grønne aspargesen. Del hver asparges i to. Kok den i 2 minutter i saltet vann. Hell av vannet og la aspargesen dampe av.
- Kok potetene i saltet vann til de er myke. Hell av vannet og la potetene få dampe av. Del potetene i to.
- Mariner potetene mens de er varme, med syltede sennepsfrø, fersk løk, asparges, gule beter, reddiker, gressløk, olivenolje og eddik. Krydre med salt og pepper.
- Anrett på tallerkener og server potetene lune sammen med laksen. Server gjerne urtekrem eller tilsvarende til.