BABA GANOUSH MED LINSER OG FÅREOST
BABA GANOUSH MED LINSER OG FÅREOST
4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Utskrift Nullstill filter

BABA GANOUSH MED LINSER OG FÅREOST

En lekker auberginerøre med saltsmaken fra fåreost passer perfekt som snacks eller en lettere lunsj.
 

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
2
store auberginer
350
g kokte røde linser
2–3 ss sitronsaft
2
ss ristede sesamfrø
2
hvitløksfedd, skrelte og delte i mindre biter
1
ts knust sumak
½ dl olivenolje
80
g fåreost
100
g hermetisert okra
salt og pepper
TILBEREDNING

1. Legg auberginen på rist og sett i ovnen på 225 grader i 15–20 minutter. Auberginen skal være mør i midten, og skinnet skal være sprøtt.

2. Ta ut og la hvile i 20 minutter.

3. Del auberginen og skrap ut innmaten. Ha den i en kjøkkenmaskin sammen med halvparten av linsene, sitronsaft, sesamfrø, hvitløk, sumak og olivenolje. Bland til en grov konsistens. Smak til med salt og pepper. 

4. Rør inn resten av linsene. Anrett på fat og garner med fåreost, okra og valgfritt grønt.
 

BABA GANOUSH MED LINSER OG FÅREOST
BABA GANOUSH MED LINSER OG FÅREOST
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
2
store auberginer
350
g kokte røde linser
2–3 ss sitronsaft
2
ss ristede sesamfrø
2
hvitløksfedd, skrelte og delte i mindre biter
1
ts knust sumak
½ dl olivenolje
80
g fåreost
100
g hermetisert okra
salt og pepper
TILBEREDNING

1. Legg auberginen på rist og sett i ovnen på 225 grader i 15–20 minutter. Auberginen skal være mør i midten, og skinnet skal være sprøtt.

2. Ta ut og la hvile i 20 minutter.

3. Del auberginen og skrap ut innmaten. Ha den i en kjøkkenmaskin sammen med halvparten av linsene, sitronsaft, sesamfrø, hvitløk, sumak og olivenolje. Bland til en grov konsistens. Smak til med salt og pepper. 

4. Rør inn resten av linsene. Anrett på fat og garner med fåreost, okra og valgfritt grønt.