GAMBAS PILPIL

GAMBAS PILPIL

Hvitløksfreste scampi får selskap og herlig smak av en tørr sherry i denne tapasretten.

INGREDIENSER

4 hele, store scampi med skall
½ dl olivenolje
2 hvitløksfedd, skrelte og skårne i tynne skiver
1 Piri Piri, delte på langs
½ ts chiliflakes
1 ts røkt paprikapulver
0.5 dl tørr sherry
50 g smør
1 ss hakket persille
0.5 sitron, delt og grillet
salt og svart pepper

Matlaging

  • Varm opp olivenolje i en stor stekepanne og tilsett hvitløk, Piri Piri, chiliflakes og røkt paprikapulver. Rør om til hvitløken begynner å ta farge. 
  • Tilsett sherry og la redusere til halvparten gjenstår. Ha i smøret og la det smelte. 
  • Legg i scampiene og la koke i ca. 5 minutter. Tilsett hakket persille og grillet sitron. 
  • Server med aioli og bagett.