HONNINGGLASERT KYLLING MED PERSISK RIS

Image Title

Server saftig kylling med smaksrik ris og sødmen fra honning.

INGREDIENSER

2 lår av maiskylling
½ ts gurkemeie
½ ts spisskummen
¼ ts malt kanel
2 ss honning
salt og pepper
olivenolje til å steke i

PERSISK RIS

1.5 dl basmatiris
0.5 ½ ss smør
0.5 gul løk, skrelt, delt i to og i skiver
2 hvitløksfedd, skrelte og finhakkede
1 ss honning
0.5 ts spisskummen
½ ts gurkemeie
½ ts malt kanel
1 dl tranebær
0.5 dl pistasjnøtter, grovt hakket
0.5 dl granateplekjerner
1 dl fersk persille
2 reddiker, delte i to
salt og pepper

Matlaging

  • Bland gurkemeie, spisskummen, malt kanel, salt og pepper og gni inn kyllinglårene i krydderblandingen. Stek kyllingen gyllenbrun i olivenolje.
  • Legg kyllingen over i en ovnsfast form og sett i ovnen på 125 grader til en kjernetemperatur på 70 grader.
  • Ta ut kyllingen og ringle over honningen. Sett inn i ovnen i ytterligere 5 minutter.
  • Kok risen etter anvisningen på pakken.
  • Smelt smøret i en stekepanne. Tilsett gul løk, hvitløk og honning. Stek på middels varme til løken er gyllenbrun og myk.
  • Hell i den kokte risen, spisskummen, gurkemeie, kanel og tranebær. Rør om i et par minutter og smak til med salt og pepper.
  • Anrett på tallerkener og garner med pistasjnøtter, granateplekjerner, persille og reddik.