MAC AND CHEESE MED TOMAT, SQUASH OG VELLAGRET OST

Image Title

En amerikansk klassiker med norsk vri.
 

INGREDIENSER

4 dl kokt makaroni
1 dl melk
1,5 ss hvetemel
0.5 ss smør
1 dl revet, vellagret ost
100 g squash skåret i mindre biter
8 stk. cocktailtomat
2 kvister timian
1 rensede hvitløksfedd
1 ss olivenolje
salt og pepper

Matlaging

  • Del tomatene i to og legg dem i en ovnsfast form. Strø over halvparten av hvitløken og legg på 2 av timiankvistene. Ringle over olivenoljen og krydre med salt og pepper. Sett i ovn på 120 grader i 20 minutter.
     
  • Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melet og la frese i et par minutter under stadig visping. Hell i melken og kok opp. Det er viktig å røre om i bunnen av kasserollen hele tiden for å unngå at det svir seg. Hell i halvparten av den revne osten når sausen er tykk og glatt. Rør om til osten har smeltet, og ta kasserollen bort fra varmen. Bland ostesausen med makaronien.
     
  • Varm opp en stekepenne og hell i oljen fra tomatene. Stek squashen gyllenbrun. Bland squashen og de bakte tomatene med makaronien. Smak til med salt og pepper. 
     
  • Legg makaroniblandingen i en ovnsfast form og strø over resten av den revne osten. Gratiner i ovn til gyllenbrun farge.