Image Title

En smaksrik rett med ovnsbakt potet og safran. Her serverer vi den med estragonmajones som passer svært godt til nettopp kylling.
INGREDIENSER
2 kyllingfileter med skinn
6 små poteter, skrelte
½ sølvløk, skrelt og delt i fedd
0.5 rød paprika, uten kjerner og skåret i mindre biter
1 laurbærblad
2 hvitløksfedd, skrelte
1 timiankvister
1 dl hvitvin
0.5 sitron, skåret i mindre biter
safran til å krydre med
olivenolje
salt og pepper
ESTRAGONMAJONES
0.5 dl majones
1 ss finhakket estragon
0.5 ½ ts sitronsaft
salt og pepper
Matlaging
- Ha potet, sølvløk, paprika, laurbærblad, hvitløk, timian, hvitvin, sitron og safran i en ovnsfast form. Ringle over olivenolje, krydre med salt og pepper og bland godt.
- Plasser en rist på formen og legg kyllingen på risten. Krydre med salt og pepper. Sett i ovn på 180 grader og bak til kyllingen har fått sprøtt skinn og har en kjernetemperatur på 65 grader.
- Ta ut kyllingen når den er ferdig, og la potet og grønnsaker få stå i enda noen minutter til de er møre.
- Server med estragonmajones.