SVERTET HJERTESALAT MED CHÈVRE, RISTEDE FRØ, SALTE MANDLER OG HONNING

SVERTET HJERTESALAT MED CHÈVRE, RISTEDE FRØ, SALTE MANDLER OG HONNING

Image Title

Lun salat som passer til en enklere lunsj eller som tilbehør til middagen.

INGREDIENSER

2 hoder hjertesalat, delt i to
75 g chèvre delt i mindre biter
1 ss honning
1 ss ristede solsikkekjerner
1 ss ristede gresskarkjerner
1 ss saltristede mandler, grovhakket
olivenolje
sherryeddik
rapsolje til å steke i
salt og pepper
valgfrie urter til å garnere med

CHÈVRE-YOGHURT

1 dl matyoghurt
25 g chèvre
et par dråper sitron
0.5 ss honning

Matlaging

  • Varm en stekepanne godt opp. 
  • Pensle snittflatene på hjertesalaten med rapsolje, og legg dem med snittflaten ned i den varme stekepannen. La sverte i noen minutter. Ta opp hjertesalaten og legg den på et fat. 
  • Drypp olivenolje og litt eddik over. Krydre med salt og pepper. 
  • Bruk stavmikser og kjør yoghurt, chèvre, sitron og honning til en glatt konsistens. Dryss chèvre, frø og mandler over salaten. Hell honning og chèvre-yoghurt over. Garner med urter.