SVERTET HJERTESALAT MED CHÈVRE, RISTEDE FRØ, SALTE MANDLER OG HONNING

Image Title

Lun salat som passer til en enklere lunsj eller som tilbehør til middagen.

INGREDIENSER

2 hoder hjertesalat, delt i to
75 g chèvre delt i mindre biter
1 ss honning
1 ss ristede solsikkekjerner
1 ss ristede gresskarkjerner
1 ss saltristede mandler, grovhakket
olivenolje
sherryeddik
rapsolje til å steke i
salt og pepper
valgfrie urter til å garnere med

CHÈVRE-YOGHURT

1 dl matyoghurt
25 g chèvre
et par dråper sitron
0.5 ss honning

Matlaging

  • Varm en stekepanne godt opp. 
  • Pensle snittflatene på hjertesalaten med rapsolje, og legg dem med snittflaten ned i den varme stekepannen. La sverte i noen minutter. Ta opp hjertesalaten og legg den på et fat. 
  • Drypp olivenolje og litt eddik over. Krydre med salt og pepper. 
  • Bruk stavmikser og kjør yoghurt, chèvre, sitron og honning til en glatt konsistens. Dryss chèvre, frø og mandler over salaten. Hell honning og chèvre-yoghurt over. Garner med urter.