Image Title
Lun salat som passer til en enklere lunsj eller som tilbehør til middagen.
INGREDIENSER
2 hoder hjertesalat, delt i to
75 g chèvre delt i mindre biter
1 ss honning
1 ss ristede solsikkekjerner
1 ss ristede gresskarkjerner
1 ss saltristede mandler, grovhakket
olivenolje
sherryeddik
rapsolje til å steke i
salt og pepper
valgfrie urter til å garnere med
CHÈVRE-YOGHURT
1 dl matyoghurt
25 g chèvre
et par dråper sitron
0.5 ss honning
Matlaging
- Varm en stekepanne godt opp.
- Pensle snittflatene på hjertesalaten med rapsolje, og legg dem med snittflaten ned i den varme stekepannen. La sverte i noen minutter. Ta opp hjertesalaten og legg den på et fat.
- Drypp olivenolje og litt eddik over. Krydre med salt og pepper.
- Bruk stavmikser og kjør yoghurt, chèvre, sitron og honning til en glatt konsistens. Dryss chèvre, frø og mandler over salaten. Hell honning og chèvre-yoghurt over. Garner med urter.