SPRØ OVERLÅR AV MAISKYLLING

SPRØ OVERLÅR AV MAISKYLLING

SPRØ OVERLÅR AV MAISKYLLING

SPRØ OVERLÅR AV MAISKYLLING SPRØ OVERLÅR AV MAISKYLLING

Kylling på fredag?

INGREDIENSER

300 g overlår av maiskylling med skinn
¼ skrelt rotselleri
200 g eller 8 små skrelte persillerøtter (pastinakk er like bra)
2 stk. skrelt perleløk
2 stk. skrelt buntgulrot
1 stk. skrelt banansjalottløk delt i to
2 buketter blomkål delt i to
4 stk. rosenkål
2 kvister timian
olivenolje
salt og pepper

KAPERS OG DILLSMØR

50 g romtemperert smør
1 dl plukket fersk dill
0.5 toppet ss kapers
0.5 ss sitronsaft
salt og pepper

Matlaging

  • Bland romtemperert smør med dill og kapers. Press i sitron og smak til med salt og pepper. Sett til side i romtemperatur.
  • Legg rotselleri, persillerot, perleløk, gulrot, sjalottløk, blomkål og rosenkål i en ovnsfast form. Ringle over olivenolje og krydre med timian, salt og pepper. Gni krydderne godt inn.
  • Sett i ovn på 175 grader i ca. 30 minutter eller til grønnsakene er gyllenbrune og møre.
  • Stek kyllingen på middels varme i olivenolje på skinnsiden, til gyllenbrun farge og til skinnet er sprøtt. Krydre med salt og pepper.
  • Anrett på tallerkener og garner med kapers.

TIPS – Fjerner du kyllingen får du en smakfull vegetarisk rett.