SKINKESTEK MED ROSENKÅL, PERSILLEROT, RISTEDE HASSELNØTTER OG ESTRAGONEMULSJON

Image Title

Gi skinkesteken litt ekstra kjærlighet.

INGREDIENSER

350 g skinkestek uten svor
1 ts tørket timian
0.5 hvitløksfedd, skrelt og delt i mindre biter
75 g rosenkål
1 middels store persillerøtter, skrelte og skåret i båter
1 dl traktkantarell
2 dl renset og godt skylt grønnkål
6 hasselnøtter, ristet, skrelt og grovt hakket
rapsolje til steking
smør til steking
salt og pepper

ESTRAGONEMULSJON

0.5 egg, kokt i 3 minutter
1 dl brunet smør, avkjølt
½ dl plukket fersk estragon
½ dl plukket fersk estragon
0.5 ss sitronsaft
salt og pepper

Matlaging

  • Gni inn skinkesteken i timian, halvparten av hvitløken, salt og pepper. Brun gyllenbrun i rapsolje og smør. Legg skinkesteken i en ovnsfast form og bak i ovn på 120 grader til en kjernetemperatur på 65 grader. Ta ut og la hvile.
     
  • Rens og fjern eventuelle stygge blad på rosenkålen. Kok den i saltet vann til den er mør. Skyll med kaldt vann, sil og legg den i en kasserolle sammen med en klatt smør, salt og pepper. Sett til side. 
     
  • Gni inn persillerotbåtene med rapsolje. Krydre med salt og pepper. Bak i ovn på 180 grader til de er gyllenbrune og møre. Stek traktkantarellen i smør og resten av hvitløken. Smak til med salt og pepper. Dypp grønnkålen i kokende vann med salt. La koke i 1 minutt. Sil av vannet og tilsett 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
     
  • Knekk egget og ha det i en blandebolle. Skrap godt ut av egget, slik at du får med all eggehviten. Tilsett estragon, persille og sitronsaft. Blant til en glatt, grønn konsistens. Bland i litt og litt av det brunede smøret. Smak til med salt og pepper.
     
  • Varm grønnsakene og anrett på varme tallerkener.