TORTELLINI FYLT MED SOPP OG FERSKOST

Å lage sin egen pasta er vel verdt strevet. Resultatet her blir en kremet og smaksrik middag.
 

INGREDIENSER

4 grønne asparges, delt i mindre biter
100 g assortert sopp, delt i mindre biter
0.5 hvitløksfedd, finhakket
0.5 banansjalottløk, finhakket
0.5 bit pecorino til å rive
smør til å steke sopp i
olivenolje til å steke asparges i
salt og pepper

TORTELLINI

200 g durumhvetemel
120 g egg, ca. 4 stk.
0.5 dl ricotta
0.5 dl stekt sopp i små terninger
0.5 ss finhakket persille
½ dl revet pecorino
37.5 g romtemperert smør
salt og pepper

Matlaging

  • Hell ut melet i en haug på arbeidsbenken. Lag en stor grop i midten. Knekk eggene i. Visp eggene med en gaffel, og visp i melet litt om gangen.
  • Rør alt sammen og kna til en smidig deig i ca. 7 minutter. Del deigen i to biter og dekk med plastfolie. La hvile i kjøleskap i ca. 1 time.
  • Kjevle ut deigen i pastamaskin. Ikke kjevle for tynt, da sprekker den. Er skalaen 1–10 på pastamaskinen, så kjevle ut til 7. Stikk ut 16 sirkler på ca. 10 cm. 
  • Bland ricotta, stekt sopp i terninger, hakket persille og revet pecorino. Smak til med salt og pepper. Fordel røren på sirklene og form til tortellini. Legg den ferdige tortellinien på melet bakepapir.
  • Stek assortert sopp sammen med hvitløk og sjalottløk i smør. Stek gyllenbrun og krydre med salt og pepper. Stek den grønne aspargesen i ca. 2 minutter i olivenolje. 
  • Kok tortellinien i 5 minutter i saltet vann. Ta opp tortellinien. Bruk stavmikser eller hurtigmikser og kjør det romtempererte smøret og 1 dl av pastavannet til et smørskum.
  • Anrett på varme tallerkener og hell smørskummet over. Avslutt med å rive over pecorino.