Image Title
En variant av tomatsuppe med smaker fra Mexico varmer fra innsiden og ut.
INGREDIENSER
1 store ancho-chili
0.5 boks (400 g) hele skrelte tomater
1 ss olivenolje
0.5 gul løk, skrelt, delt i to og hakket
2 hvitløksfedd, skrelte og hakkede
0.5 liter kyllingbuljong
2 dl mais
1.5 dl knuste tortillachips
1 ts syltet jalapeño
saft fra 1 lime
salt og svart pepper
revet cheddar til topping
Matlaging
- Varm ancho-chilien i ovn på 175 grader i 2 minutter eller til de har myknet. Avkjøl, del dem og skrap ut kjernene.
- Del chilien i mindre biter, og ha dem i en blender sammen med de hele tomatene.
- Sauter gul løk og hvitløk i olivenolje uten at de tar farge, i 7–8 minutter på middels varme. Ha løken i blenderen sammen med chili og tomat. Bland til en glatt konsistens.
- Hell tomatrøren over i en kjele ved hjelp av en slikkepott. Bland i kyllingbuljongen og la koke under omrøring i ca. 10 minutter. Kok til god smak og konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Ved servering, stek maiskornene i olivenolje til de begynner å få farge, og legg i bunnen av dype tallerkener.
- Hell på suppen og topp med knuste tortillachips, syltet jalapeño og revet cheddar.