VITELLO TONNATO MED LAGRET PARMESAN, FRITERT KAPERS OG HJERTESALAT

VITELLO TONNATO MED LAGRET PARMESAN, FRITERT KAPERS OG HJERTESALAT

Kalv og tunfisk er en treffsikker kombinasjon i denne italienske retten. Sammen med sprø, fritert kapers har du en middag som garantert gjør suksess.

INGREDIENSER

300 g kalverygg, renset
1 stk. hjertesalat, skylt og delt opp i blader
1 ss kapers
4 reddiker, skylt og delt på midten
2 vårløk, forvellet
40 g lagret parmesan
revet skall av ½ sitron
rapsolje til å fritere og steke i
salt og svart pepper

TONNATOSAUS

50 g tunfisk i vann, godt avrent
1 ts kapers
1 dl majones
0.5 ss finhakket persille
0.5 hvitløksfedd, skrelt og finhakket
salt og svart pepper

Matlaging

  • Stek kalveryggen gyllenbrun på alle sider i rapsolje. 
  • Gni inn revet sitronskall og krydre med salt og pepper. Sett i ovn på 100 grader til en kjernetemperatur på 57 grader. Avkjøl.
  • Varm opp rapsolje i en kasserolle til ca. 160 grader, og friter kapersen til sprø konsistens. La renne av på tørkepapir.
  • Kjør tunfisk, kapers og hvitløk i hurtigmikser til en glatt konsistens. Bland med majones og persille. Smak til med salt og pepper. 
  • Skjær kalveryggen i tynne skiver. Anrett på fat eller tallerkener og garner med hjertesalat, fritert kapers, reddik og vårløk. Hell sausen over og riv på parmesan. Server med kokte nypoteter.

flere oppskrifter

se alle