KALVESKANK MED YOGHURT, APPELSIN OG SPISSKUMMEN
KALVESKANK MED YOGHURT, APPELSIN OG SPISSKUMMEN
4
1 Portion 2 Porsjoner 4 Porsjoner 8 Porsjoner 10 Porsjoner
Utskrift Nullstill filter

KALVESKANK MED YOGHURT, APPELSIN OG SPISSKUMMEN

Krydret kalveskank kombineres her med kjølende yoghurt og salte nøtter.
 

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
4
skiver kalveskank
2
gule løk, skrelte, delte i to og i skiver
4
hvitløksfedd, skrelte og i tynne skiver
2
dl presset appelsinsaft
2
laurbærblad
1
ts spisskummen
1
ts malt kardemomme
1
ts malt kanel
2
cm fersk ingefær, skrelt og finrevet
2
ts revet appelsinskall
2
ss granateplesirup
4
dadler, uten kjerner og delte i mindre biter til å garnere med
2
ss hakkede pistasjnøtter til å garnere med
2
ss ristede cashewnøtter til å garnere med
mynte til å garnere med
4
ss gresk yoghurt
olivenolje til å steke i
salt
TILBEREDNING

1. Stek gul løk på middels varme i ca. 5 minutter til den er myk og begynner å få farge. Ha i hvitløk og stek i ytterligere 2 minutter. 

2. Legg løken i bunnen av en ovnsfast form og ha i presset appelsinsaft og laurbærblad.

3. Bland spisskummen, kardemomme, kanel, ingefær, appelsinskall og granateplesirup. 

4. Gni inn skivene av kalveskank i krydderblandingen og legg dem på løken i formen. Krydre med salt. Dekk med folie og sett i ovn på 100 grader. La stå i ca. 10 timer. Skanken skal bli myk og mør. 

5. Garner med dadler, yoghurt, pistasj- og cashewnøtter. Server med smaksatt hummus og pitabrød.
 

KALVESKANK MED YOGHURT, APPELSIN OG SPISSKUMMEN
KALVESKANK MED YOGHURT, APPELSIN OG SPISSKUMMEN
INGREDIENSER TIL 4 PERSONER
4
skiver kalveskank
2
gule løk, skrelte, delte i to og i skiver
4
hvitløksfedd, skrelte og i tynne skiver
2
dl presset appelsinsaft
2
laurbærblad
1
ts spisskummen
1
ts malt kardemomme
1
ts malt kanel
2
cm fersk ingefær, skrelt og finrevet
2
ts revet appelsinskall
2
ss granateplesirup
4
dadler, uten kjerner og delte i mindre biter til å garnere med
2
ss hakkede pistasjnøtter til å garnere med
2
ss ristede cashewnøtter til å garnere med
mynte til å garnere med
4
ss gresk yoghurt
olivenolje til å steke i
salt
TILBEREDNING

1. Stek gul løk på middels varme i ca. 5 minutter til den er myk og begynner å få farge. Ha i hvitløk og stek i ytterligere 2 minutter. 

2. Legg løken i bunnen av en ovnsfast form og ha i presset appelsinsaft og laurbærblad.

3. Bland spisskummen, kardemomme, kanel, ingefær, appelsinskall og granateplesirup. 

4. Gni inn skivene av kalveskank i krydderblandingen og legg dem på løken i formen. Krydre med salt. Dekk med folie og sett i ovn på 100 grader. La stå i ca. 10 timer. Skanken skal bli myk og mør. 

5. Garner med dadler, yoghurt, pistasj- og cashewnøtter. Server med smaksatt hummus og pitabrød.