RABARBRA- OG MANDELKAKE MED PISTASJ OG BRUNET SMØR

Image Title

Mandelmel er naturlig glutenfritt og gir en god, nøtteaktig smak til bakverk.

INGREDIENSER TIL 4 PERSONER

75 g mandelmel
1 dl sukker
1.5 egg
60 dl brunet smør
1 ss pistasjnøtt, hakket
0.5 dl vispet crème fraîche, i sprøytepose

RABARBRA

100 g rabarbra
1 dl sukker
1 dl vann
½ vaniljestang

Matlaging

  • Bland mandelmel, sukker, egg og varmt brunet smør i en bolle. Visp til en glatt røre.
  • Hell i en valgfri form og bak på 180 grader i ca. 15 minutter eller til kaken har «satt seg» og er gyllenbrun. Sett i kjøleskapet.
  • Skrell rabarbraen. Kokk opp sukker, vann og skallet fra rabarbraen. Del vaniljestangen og skrap ut frøene, og legg det i sukkerlaken. La koke i 5 minutt.
  • Del rabarbraen i mindre biter. Ta kjelen vekk fra varmen, og legg rabarbraen i sukkerlaken. La avkjøle i laken.
  • Del mandelkaken i ønskede biter. Sprøyt på crème fraîche, strø over pistasjnøtt og legg på rabarbraen.