CARNITAS MED AVOKADO OG CRÈME FRAÎCHE

CARNITAS MED AVOKADO OG CRÈME FRAÎCHE

Image Title

Bytt ut fredagstacoen med langkokt kjøtt som smelter i munnen, kremet avokado og frisk lime.

INGREDIENSER

1.5 stykker svinenakke à 200 g
1 ½ dl appelsinjuice
3 hvitløksfedd, skrelte
0.5 moden avokado
0.5 plommetomat, uten kjerner og i terninger
0.5 rødløk, skrelt, delt i to og finhakket
0.5 ½ dl crème fraîche, i sprøytepose
0.5 lime
koriander til å garnere med
tortillalefser, mais eller hvete
salt og pepper

Matlaging

1. Legg svinenakken slik at den mest mulig dekker bunnen av en kjele. 

2. Ha i appelsinjuice og hvitløk. Krydre med salt og pepper. Hell på vann til det dekker. Legg på et lokk og sett kjelen i ovnen på 100 grader. La stå i 6 timer. Svinenakken skal lett kunne deles med to gafler.

3. Ta ut kjøttet og legg det i en ovnsfast form med bakepapir i bunnen. «Riv det i stykker» med to gafler, slik at du får lange tråder. 

4. Øs over ca. 2 dl av kraften, og sett i ovn på 180 grader i ca. 15 minutter. Rør om hvert femte minutt. Kjøttet skal begynne å bli sprøtt i kantene, og kraften skal få «koke inn».

5. Fyll tortillalefser og topp med avokado, tomat og rødløk. Sprøyt på crème fraîche. Press over litt lime og garner med koriander.

flere oppskrifter

se alle