CARNITAS MED AVOKADO OG CRÈME FRAÎCHE

Image Title

Bytt ut fredagstacoen med langkokt kjøtt som smelter i munnen, kremet avokado og frisk lime.

INGREDIENSER

1.5 stykker svinenakke à 200 g
1 ½ dl appelsinjuice
3 hvitløksfedd, skrelte
0.5 moden avokado
0.5 plommetomat, uten kjerner og i terninger
0.5 rødløk, skrelt, delt i to og finhakket
0.5 ½ dl crème fraîche, i sprøytepose
0.5 lime
koriander til å garnere med
tortillalefser, mais eller hvete
salt og pepper

Matlaging

1. Legg svinenakken slik at den mest mulig dekker bunnen av en kjele. 

2. Ha i appelsinjuice og hvitløk. Krydre med salt og pepper. Hell på vann til det dekker. Legg på et lokk og sett kjelen i ovnen på 100 grader. La stå i 6 timer. Svinenakken skal lett kunne deles med to gafler.

3. Ta ut kjøttet og legg det i en ovnsfast form med bakepapir i bunnen. «Riv det i stykker» med to gafler, slik at du får lange tråder. 

4. Øs over ca. 2 dl av kraften, og sett i ovn på 180 grader i ca. 15 minutter. Rør om hvert femte minutt. Kjøttet skal begynne å bli sprøtt i kantene, og kraften skal få «koke inn».

5. Fyll tortillalefser og topp med avokado, tomat og rødløk. Sprøyt på crème fraîche. Press over litt lime og garner med koriander.