GRILLET AUBERGINE MED RAMSLØK OG KARRISMØR

Image Title

Inviter på en saftig grønnsaksrett med krydret smør.

INGREDIENSER

0.5 aubergine, skåret i tynne skiver
0.5 squash, skåret i tynne skiver
3 kvisttomater, skåret i tynne skiver
10 kalamataoliven med stein
8 ramsløkblad
2 kvister salvie
0.5 hvitløksfedd, tynt skivet
olivenolje til å grille i
salt og pepper

KARRISMØR

2 ss romtemperert smør
1 ts karri, ristet i tørr panne
3 dråper tabasco
0.5 ts sitronsaft
salt og pepper

Matlaging

  • Grill aubergine, squash og tomat på høy varme i en grillpanne. Krydre med salt og pepper.  
  • Legg de grillede grønnsakene med litt overlapp i en sirkel. Lag 4 stk.   
  • Visp smør, karri, tabasco og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.  
  • Varm opp olivenolje i en kjele. Ha i hvitløken og brun til en gyllen farge. Tilsett ramsløk og salvie og vend om i 10 sekunder. La renne av på tørkepapir.  
  • Varm grønnsakssirklene i ovn på 175 grader i noen minutter. Server med karrismør, oliven, ramsløk, salvie og hvitløk.