LAMMEKJØTTKAKER MED OLIVEN, ASPARGES, ROSMARIN OG YOGHURTAGURK

LAMMEKJØTTKAKER MED OLIVEN, ASPARGES, ROSMARIN OG YOGHURTAGURK

Image Title

Lammekaker med en gresk touch av fetaost og oliven.

INGREDIENSER

300 g lammekjøttdeig
½ dl hakkede kalamataoliven
½ dl hakket, grillet paprika
0.5 finrevet hvitløksfedd
½ dl smuldret fetaost
1 eggeplommer
4 grønne asparges
1 dl kalamataoliven med stein, grønne og svarte
0.5 kvist rosmarin
olivenolje til å steke i
salt og pepper

YOGHURTAGURK

5 cm agurk, skrelt og tynt høvlet
1½ dl matyoghurt
½ finrevet hvitløksfedd
salt og svart pepper

Matlaging

  • Bland lammekjøttdeig med hakket kalamataoliven, hakket grillet paprika, hvitløk, fetaost og eggeplommer. Krydre med salt og pepper. 
  • Form fire kaker og brun dem på middels varme til de har en gyllen farge. Sett i ovn på 120 grader til en kjernetemperatur på 65 grader. 
  • Vend den høvlede agurken med yoghurt og hvitløk. Krydre med salt og pepper. 
  • Skjær av et par centimeter nederst på aspargesen. Del den i mindre biter og sauter i olivenolje til den begynner å bli myk. 
  • Tilsett kalamataoliven med stein og rosmarin og sauter i et halvt minutt til. Anrett på varme tallerkener. Server gjerne med poteter stekt i ovn.