SPRØ ROTFRUKTER MED RØMME OG TØRKET DILL

Image Title

En selvskreven rett i rotfruktsesongen.

INGREDIENSER

0.5 rødbet, skrelt og i tynne skiver
0.5 pastinakk, vasket og i tynne skiver
0.5 gulrot, vasket og i tynne skiver
0.5 potet, vasket og i tynne skriver
0.5 dl rømme
salt
rapsolje til fritering

TØRKET DILL

0.5 kvast dill

Matlaging

  • Fordel dillen på et brett kledd med bakepapir og sett i ovnen på 60 grader over- og undervarme. Bruker du varmluft havner all dillen i viften. Tørk i ovn over natten.
  • Legg den tørkede dillen i en morter eller en krydderkvern og knus eller bland til et fint pulver. Sett til side.
  • Varm ca. 1 liter rapsolje i en kasserolle til 160 grader. Friter rotfruktene med hver sort for seg. Legg på tørkepapir og krydre med salt.
  • Anrett på fat når alt er fritert, ringle rømmen over og dryss på dillpulveret med en tesil.